Νίκη Βακερλή

Η Νίκη Βακερλή σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(ΤΕΑΠΗ). Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ειδική και Ενταξιακή αγωγή στο Moray school of Education –University of Edinburgh με ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στην εκπαίδευση παιδιών με Αυτισμό ενώ συγχρόνως εκπαιδεύτηκε στο αναπτυξιακό – αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα Bank Street.
Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εδιμβούργο , εργάστηκε ως υπεύθυνη νηπιαγωγός στο Stanwell Nursery School και ως ειδική παιδαγωγός στο Royal Blind School of Edinburgh.
Στην Ελλάδα εργάστηκε αρχικά ως νηπιαγωγός σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων και σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία προσεγγίζοντας τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους στην προσχολική αγωγή όπως είναι η μέθοδος Project και η Διαθεματική Προσέγγιση εμπνεόμενη από πρωτοπόρους παιδαγωγούς όπως η Montessori , Piaget και Vygotsky.
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως δασκάλα παράλληλης στήριξης σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς και ως καθηγήτρια παιδαγωγικών σε ιδιωτικά ΙΙΕΚ .
Έχει συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά προγράμματα, συνέδρια και σεμινάρια Παιδαγωγικής και Ειδικής Αγωγής είτε ως συμμετέχων είτε ως ομιλήτρια και είναι μέλος ως εθελόντρια στη ‘ΦΛΟΓΑ’, στην ‘ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ’ και στο ‘ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ’.